Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjednica Nadbiskupijskog povjerenstva za pastoral mladih

Đakovo (IKA/TU)

Nadbiskupijsko povjerenstvo za pastoral mladih okupilo se 7. rujna na 54. sjednici na kojoj je bilo govora o Nadbiskupijskom susretu mladih održanom u svibnju u Vinkovcima te o planovima za novu pastoralnu godinu. Članovima Povjerenstva pridružio se i nadbiskup mons. Đuro Hranić.

Tradicionalno Ured organizira Nadbiskupijski križni put za mlade koji će iduće godine biti na području Đakovačkog dekanata, 28. ožujka, tjedan uoči Cvjetnice. Prema preporuci nadbiskupa Hranića, Ured za pastoral ministranata, Ured za mlade te Ured za pastoral duhovnih zvanja radit će na još boljem međusobnom umrežavanju te će događanja u organizaciji ovih ureda biti prožeta intenzivnijom suradnjom.

Katolička malonogometna liga nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima. Ove godine momčadi iz Đakovačko-osječke nadbiskupije sudjelovale su na nacionalnoj završnici u Varaždinu gdje je Dražen Čavar, igrač ekipe Župe sv. Ćirila i Metoda iz Osijeka, proglašen najboljim strijelcem uz kolegu iz Dugog Rata. Obojica su postigli 11 zgoditaka.

Odbor za Taize pri Povjerenstvu za mlade radi na organizaciji proslave Nove godine u Wroclavu u Poljskoj. O svemu će mladi biti na vrijeme obaviješteni u svojim župama i na društvenim mrežama Ureda za mlade.

Povjerenstvo će nakon pauze ponovno pokrenuti održavanje formativnog seminara „Mladi za mlade“ na kojeg će se mladi moći prijaviti ili svojim župnicima ili Uredu za mlade. Po završetku seminara mladima se dodjeljuje certifikat kojim postaju katolički animatori za mlade u svojim župnim zajednicama. Oformljeni su za rad s raznim skupinama unutar župe te na taj način župnicima mogu biti od velike koristi u redovnom pastoralnom radu.

Od planova za iduću kalendarsku godinu, Povjerenstvo će na području Nadbiskupije tijekom ljeta nastojati realizirati kampove za mlade.