Budi dio naše mreže
Izbornik

Utemeljenje trajnog euharistijskog klanjanja u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Nakon večernje misu u četvrtak, 25. studenog u župnoj crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci u Slavonskom Brodu održan je prvi informativni susret o utemeljenju trajnog euharistijskog klanjanja i u ovome gradu.

Okupljene vjernike domaći je župnik Tomislav Ćorluka upoznao s ciljem i organizacijom trajnog euharistijskog klanjanja odnosno klanjanja pred Presvetim i to u tišini dvadeset i četiri sata dnevno bez prestanka. Kako je on prije godinu dana pokrenuo ovu pobožnost – Božji dar Crkvi i našem vremenu u svojoj prijašnjoj župi Svih Svetih u Đakovu iznio je nekoliko svjedočenja kako je upravo bdjenje pred Presvetim u njihovoj kapelici promijenilo mnoge živote vjernika koji su redovito molili u kapelici kao i ozračje u župi i gradu. Dodao je kako ih se tada na početku prijavilo 168 klanjatelja, upravo koliko je sati u tjednu, te da ih sada 350 koji redovito svakoga tjedna bdiju u određeni sat.

Pozvao je nazočne da za početak prikazuju žrtvu i mole na tu nakanu, te da informiraju i animiraju ostale vjernike u svojim župama da se prijave. Također su promišljali koje bi mjesto crkva ili kapelica u gradu bili najprikladniji, jer bi trebala biti danonoćno otvorena za molitvu u tišini.

Da su vjernici doista zainteresirani da i u njihovom gradu započne trajno euharistijsko klanjanje pokazali su te večere kada su brojni ispunili prijavnice u kojima su naveli sat u kojem bi svakoga tjedna željeli bdjeti pred Presvetim.

Svi koji se žele sudjelovali u ovoj pobožnosti mogu se prijaviti u župu Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci u Slavonskom Brodu.