Budi dio naše mreže
Izbornik

Vlč. Alozije Asić proslavio zlatni svećenički jubilej

Đakovo (IKA/TU)

Alojzije Asić, umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije u nedjelju 5. studenoga proslavio je zlatni svećenički jubilej u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Starim Jankovcima, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Zlatomisnik je u dopodnevnim satima predvodio misu u filijalnoj crkvi Svih svetih u Novim Jankovcima, a zatim i u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Koncelebrirao je Mato Špoljar, jankovački župnik i domaćin slavlja. Na misi su sudjelovale redovnice Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa rodom iz Jankovaca koje sa slavljenikom veže zahvalnost za poticaj, duhovnu pomoć i molitvenu pratnju kod ostvarenja redovničkoga poziva: s. Zdenka (Milica) Andrić, s. Viktorija (Lidija) Šimić, s. Doroteja (Kristina) Krešić i s. Marija Stela (Ružica) Filipović. Zlatomisniku je, prije početka misnoga slavlja, u znak zahvalnosti cvijeće predala s. M. Emanuela Kvesić, prva koju je vlč. Asić iz Jankovaca uputio u samostan u Đakovu.

Misna slavlja svečanim je pjevanjem uzveličao župni zbor mladih te župni zbor iz Cerića, a na zaista svečanom i zahvalnom misnom slavlju sudjelovao je veliki broj vjernika.

Propovijedao je zlatomisnik Asić, pozvavši vjernike prije početka propovijedi da ponavljaju za njim retke iz Himna Duhu Svetomu, kako bi njegova propovijed bila nadahnuta Duhom Svetim. U propovijedi je, slikom triju stabala, potaknuo vjernike na predanost i otvorenost Božjoj volji, na odricanje od vlastite volje te na prihvaćanje onoga što Bog od svakog od nas očekuje.

Na kraju mise slavljenik je svima udijelio svečani blagoslov, a zajedničko je druženje poslije misnoga slavlja bilo uz kolače koje je su pripremile žene iz Udruge Hrvatska žena Stari Jankovci,  izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Alojzije Asić rođen je u Bapskoj 29. travnja 1946. godine, a za svećenika zaređen je u Đakovu, na Petrovo, 1973. Od svih župa, gdje je kao duhovni pastir vodio povjereno mu stado (Jankovci, Babina Greda, Ilača, Gradište), posvjedočio je da su mu Jankovci uvijek na prvom mjestu, posebice kad je riječ o molitvi.