Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 50-obljetnica

Homilija mons. Gallaghera na slavlju u Zrenjaninu

Homilija tajnika Svete Stolice za odnose s državama i tajnika Međunarodnog povjerenstva za Crkve u Istočnoj Europi mons. Paula Richarda Gallaghera na euharistiji koju je o 50. obljetnici imenovanja prvog rezidencijalnog pastira Banatske apostolske administrature predslavio u subotu 20. studenoga 2021. u katedrali sv. Ivana Nepomuka u Zrenjaninu.

Susret katoličkih biskupa u Srbiji s mons. Gallagherom

Katolički biskupi u Srbiji susreli su se u subotu 20. studenoga 2021. u biskupskom dvoru u Zrenjaninu s tajnikom Svete Stolice za odnose s državama i tajnikom Međunarodnog povjerenstva za Crkve u Istočnoj Europi mons. Paulom Richardom Gallagherom te proslavili 50. obljetnicu imenovanja prvog rezidencijalnog pastira Banatske apostolske administrature.

Mjuzikl „Amadea“ izveden u Đakovu

Prigodom obilježavanja 50. obljetnice smrti blagopokojne majke M. Amadeje Pavlović (1895. – 1971.), u subotu 18. rujna 2021. u Dvorani Florentini u Đakovu izveden je Mjuzikl Amadea.

Papa Franjo napisao proslov novoj knjizi Benedikta XVI. o Europi

Talijanski nakladnik Cantagalli je 16. rujna 2021. izdao novu knjigu Benedikta XVI. Istinska Europa – Identitet i poslanje, kao treći svezak u nizu Izabrani tekstovi, u povodu 50. obljetnice uspostave diplomatskih veza Svete Stolice i Europske unije. Proslov je napisao papa Franjo, objavila je Crkva na kamenu.

U Mostaru proslavljena svetkovina posvete katedrale

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić predslavio je misu na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, u utorak 14. rujna, u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, kojom je proslavljena svetkovina posvete katedrale.

1 2 3