Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa sv. Josipa iz Vuke svečano proslavila završetak Jubilejske godine sv. Josipa

Vuka (IKA/TU)

U srijedu 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, vjernici Župe sv. Josipa iz Vuke svečanim euharistijskim slavljem proslavili su ujedno i završetak Jubilejske godine sv. Josipa, svog nebeskog zaštitnika.  

Župnik Ivan Marković tijekom misnog slavlja potaknuo je vjernike na promišljanje o čistoći i ljepoti kojima je Bog obdario Blaženu Djevicu Mariju kako bi njezino djevičansko srce, tijelo i krilo bilo dostojno prebivalište Božjemu Sinu ovdje na zemlji, kako bi ga rodila i darovala svima nama kao Spasitelja i Otkupitelja. Župnik je razmatrao i o životu sv. Josipa, pozivajući vjernike da žive po uzoru na njega te da se u njegovoj „školi šutnje i uronjenosti u Boga“ nauče Boga ljubiti i slušati.

Nakon euharistije župljani su se posvetili Bezgrešnom srcu Marijinu i sv. Josipu. Kao znak zahvalnosti, slijedila je procesija s Presvetim, upaljenim svijećama i slikom sv. Josipa, koju su nosile članice kulturno-umjetničkog društva u narodnoj nošnji. Za svetkovinu vjernici su se pripremali devetnicom u Vuki i Širokom Polju.

Nakon završetka Jubilejske godine, župljani započinju novu, u kojoj će proslaviti 80. obljetnicu osnutka župe.