Budi dio naše mreže
Izbornik

Suradnja Hrvatskog Caritasa i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije

Zagreb (IKA)

U sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu održan je u srijedu 14. lipnja sastanak na kojem su sudjelovali ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik i Ana Buljat, tajnica i voditeljica posebnih projekata HC-a, te ravnatelj Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije Denis Maslov sa suradnicima, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Na sastanku su se razmatrale aktivnosti projekata i programa koje provodi Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije. Posebno je istaknuto djelovanje Caritasova blagovališta u Omišu, otvorenog s ciljem prevencije i suzbijanja siromaštva na tom području, te „Dječjeg Caritasa“ – Caritasove podružnice za materijalnu i psihološku pomoć obiteljima s djecom slabijega imovinskog stanja pod nazivom „Dječji osmijeh“.

Predstavnici Caritasa Splitske nadbiskupije predstavili su buduće aktivnosti „Sigurne kuće“ i nastojanja oko osiguravanja adekvatnog prostora za smještaj žena i djece žrtava obiteljskog nasilja. Caritasov stručni tim program privremenog skloništa za žrtve obiteljskog nasilja godinama uspješno provodi u zajedništvu s nadležnim centrima za socijalnu skrb, izvijestio je Hrvatski Caritas.