Budi dio naše mreže
Izbornik

Iustitia et pax

AUDIO Poruka Komisije HBK „Iustitia et pax“ za predsjedničke izbore 2019.

Kao vjernici i građani podupiremo programe onih predsjedničkih kandidata koji promiču kulturu života, zauzimaju se za dostojanstvo žene i majke, djece i starijih osoba, štite obitelj utemeljenu na braku kao zajednici muškarca i žene, dosljedno poštuju vjersku slobodu, pravo na slobodan izbor vjerskog odgoja i na priziv savjesti u uvjetima što ih propisuje pozitivni zakon koji otvoreno niječe moralnu normu i suprotstavlja se zahtjevima moralnoga zakona koji štiti ljudski život od začeća do prirodne smrti, ističe se u poruci Komisije HBK-a "Iustitia et pax" povodom predstojećih predsjedničkih izbora objavljenoj 16. prosinca.

Plenarna skupština CCEE-a „Europo, je li vrijeme za buđenje? Znakovi nade“

Godišnja plenarna skupština Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) održat će se u Santiago de Composteli u Hospederiji San Martín Pinario od 3. do 6. listopada na poziv nadbiskupa Santiaga, mons. Juliána Barria i uz potporu čitave Španjolske biskupske konferencije, objavio je Ured za medija CCEE-a.

Predsjednik Komisije 'Iustitia et pax' mons. Hranić: „Trebamo biti kritička savjest i proročki glas u društvu"

Izjava Komisije Hrvatske biskupske konferencije 'Iustitia et pax' pod nazovim „Pravna, radna i socijalna sigurnost – jamstvo dostojanstva čovjeka u hrvatskom društvu", koja je u srijedu 24. listopada 2019. predstavljena u Zagrebu bila je tema emisije 'Aktualno' Hrvatskoga katoličkog radija, u kojoj su sudjelovali predsjednik Komisije đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić i tajnik Komisije dr. Vladimir Dugalić.

Izazovi migrantske krize u europskom prostoru

Izjava Komisije Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et Pax" o migrantskoj krizi i posljedicama koje ona izaziva, ne samo u našoj domovini i širem okruženju, nego i u cijeloj Europskoj uniji predstavljena je u Zagrebu 17. srpnja 2018. godine.

1 2 3 10