Budi dio naše mreže
Izbornik

39. obljetnica preminuća sluge Božjega fra Ante Tomičića

25.11.2020. 19:00
Rijeka

U srijedu 25. studenog u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske svečanim misnim slavljem u 19 sati obilježit će se 39. obljetnica preminuća sluge Božjega fra Ante Tomičića. Euharistiju će služiti mr. sc. Anton Peranić, profesor na Teologiji u Rijeci i župnik u Korniću – Krk. Nakon mise je molitva u kripti kapucinske crkve gdje se nalazi grob sluge Božjega fra Ante Tomičića. Misa će toga dana biti služena i u kripti 7.30 sati.

Sluga Božji fra Ante Tomičić boravio je i služio 34 godine u riječkom kapucinskom samostanu kao sakristan crkve Gospe Lurdske i vratar na porti samostana. Ostavio je neizbrisiv trag i u jednoj i u drugoj službi koje je svesrdno i revno obavljao. U riječki kapucinski samostan i crkvu Gospe Lurdske došao je 1947. godine gdje ostaje sve do svoje blažene smrti 25. studenog 1981. godine.

Svečanim euharistijskim slavljem u crkvi Gospe Lurdske u Rijeci u nedjelju, 9. veljače 2014. godine završen je Nadbiskupijski postupak za proglašenje blaženim, a koji je službeno pokrenut 12. srpnja 2005. godine na inicijativu vjernika koji su fra Antu svakodnevno susretali u kapucinskoj crkvi u Rijeci, a kasnije dolazili na njegov grob.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu