Budi dio naše mreže
Izbornik

Devetnica svetom Anti na Šubićevcu

04.06.2021. - 12.06.2021.
Šibenik

ŠIBENIK (IKA) – U petak 4. lipnja započinje devetnica svetom Anti. Vjernike grada Šibenika posebno bogat duhovni program očekuje u Župi svetog Ante na Šubićevcu.

„Tijekom devet dana na Šubićevcu duhovno ćemo se pripremati za proslavu svoga nebeskog zaštitnika. Nadamo se i želimo da Devetnica i sam blagdan svetog Ante budu dani naše duboke duhovne obnove, da će nas obogatiti i duhovno osvježiti te pobuditi u nama zanimanje za Krista. Molimo zajedno na čast svetog Ante s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi zaraznog virusa, za učvršćenje vjere u našim obiteljima i za obraćenje grešnika“, piše na župnom Facebooku.

Tijekom devetnice na Šubićevac će doći poznati hrvatski svećenici i propovijednici: fr. Ivan Dominik Iličić, OP, studentski kapelan Riječke nadbiskupije, fra Tino Labrović, župnik Potravlja, fra Josip Serđo Ćavar, OFM, odgojitelj hercegovačkih bogoslova u Zagrebu, mons. FRANJO KOMARICA, biskup banjalučki, vlč. dr. sc. ODILON SINGBO, svećenik iz Benina i kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu i fra LAZAR PERICA, OFM, župnik Bilica i bolnički kapelan u Šibeniku.

Isto tako, tijekom devetnice održat će se i glazbeno-duhovne večeri: u nedjelju, 6. lipnja u samostanskoj dvorani s početkom u 20 sati na rasporedu je humanitarna izložba naših domaćih likovnih umjetnika Živane Gojanović i Nevena Ante Jakovljevića, a sav ukupni prihod od prodaje umjetničkih slika ide za Caritas Sisačke biskupije odnosno za potrebe stanovnika pogođene potresom. Glazbeno će animirati prof. Danica Čelar.

U ponedjeljak, 7. lipnja s početkom u 20 sati u crkvi sv. Ante bit će koncert učenika Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika.  Devetnica završava sa cjelonoćnim klanjanjem koje započinje u petak 11. lipnja u 20 sati.

“Neka nam život sv. Ante dadne svetost koju je on imao, priskrbi nam ono što je on smatrao važnim, a to je život po Kristu Gospodinu. To je sveti Ante svjedočio i životom nas na to potiče. Neka Vas prati zagovor sv. Ante Padovanskog sa Šubićevca”, stoji u poruci župnog Facebooka.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu