Budi dio naše mreže
Izbornik

Središnje euharistijsko slavlje akcije „Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH“

07.03.2021. 10:00
Banja Luka

Banja Luka, (IKA) – U samostanskoj i župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog u naselju Petrićevac u Banjoj Luci na treću korizmenu nedjelju, 7. ožujka u 10 sati slavit će se središnje euharistijsko slavlje akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“.

Misu će predvoditi predsjednik Caritasa biskupije Banja Luka banjolučki biskup Franjo Komarica, a propovijedat će predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš.

To euharistijsko slavlje vrhunac je Tjedna solidarnosti koju Crkva u Republici Hrvatskoj, kroz akciju koju je povjerila Hrvatskom Caritasu, od 2007. godine organizira i provodi u suradnji s Caritasom Bosne i Hercegovine. Cilj akcije je duhovno povezivanje, te pomoć najpotrebnijima i najugroženijima kroz strukturalnu i projektnu pomoć Caritasu u Bosni i Hercegovini: Caritasu Bosne i Hercegovine, Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije, Caritasu biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i Caritasu biskupije Banja Luka.

Tijekom ovogodišnje akcije u svima župnim zajednicama diljem Republike Hrvatske, zajedno će se moliti i na razne načine preko Hrvatskog Caritasa darivati za pomoć najpotrebnijima u Bosni i Hercegovini kroz projekte Caritasa u Bosni i Hercegovini.

Na euharistijsko slavlje na Petrićevcu očekuje se dolazak i ravnatelja Hrvatskog Caritasa mons. Fabijana Svaline, ravnatelja Caritasa BiH mons. Tome Kneževića, ravnatelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirka Šimića, ravnatelja Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan don Željka Majić, a sudjelovat će i ravnatelj Caritasa Banja Luka mons. Miljenko Aničić, domaći župnik i drugi pristigli svećenici.

Euharistijsko slavlje na Petrićevcu okupit će i djelatnike svih Caritasa u Bosni i Hercegovini.

Prikupljena milostinja i drugi pristigli darovi tijekom ovogodišnje akcije u svim župnim zajednicama u Republici Hrvatskoj ili na drugi način, preko Hrvatskog Caritasa namijenjeni su kao potpora Crkvi i ljudima u Bosni i Hercegovini preko projekata Caritasa u BiH: hospiciju za stare, nemoćne i umiruće, za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama, za kućnu njegu starih i nemoćnih, pučke kuhinje, katoličke vrtiće, rehabilitaciju osoba s posebnim potrebama, ali i strukturama i ustanovama Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini koje te projekte omogućuju i provode.

I nad/biskupi Biskupske konferencije BiH, na svome 65. redovitom zasjedanju u Sarajevu, od 4. do 5. studenoga 2015. godine odlučili su da Treća korizmena nedjelja bude Nedjelja solidarnosti u Bosni i Hercegovini uz prikupljanje kolekte solidarnosti za siromašne župne zajednice u Bosni i Hercegovini. I na ovaj način se pokazuje i ostvaruje konkretno karitativno zajedništvo Crkve u Hrvata, kroz dvije odvojene karitativne akcije, priopćio je Caritas BiH.

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu