Budi dio naše mreže
Izbornik

150 djece i mladih na križnom putu u Gromačniku

Gromačnik (IKA)

Djeca i mladi župe Krista Kralja iz Brodskog Varoša, u zajedništvu s djecom iz nekoliko susjednih župa Slavonskobrodskog i Sibinjskog dekanata 14. ožujka sudjelovali su na križnom putu koju je predvodio župnik Božidar Nađ.

Oko 150 djece i mladih okupilo se ispred filijalne crkve Duha Svetoga u Gromačniku te se zaputili pješice na Križni put na brdu iznad Gromačnika. Nakon uvodne molitve ispred kapele Majke Milosrđa, djeca su pošla za križem predvodeći pobožnost križnoga puta prilagođen njihovu uzrastu.

Uz djecu i mlade iz Brodskog Varoša i Gromačnika bila je vjeroučiteljica Marija Šaf, a ove godine po prvi put sudjelovala su i djeca iz Osnovne škole Sibinjskih žrtava u pratnji ravnatelja Josipa Šišmanovića, učiteljica razredne nastave kao i njihovih vjeroučiteljica Marine Špehar i Marjane Šušnjare te roditelja.

Kod posljednje postaje korizmene pobožnosti župnik je blagoslovio djecu te su svi zajedno izrekli molitvu Oče naš Po povratku s križnog puta djeca su se okrijepila sokovima i grickalicama ispred crkve u Gromačniku.

Na koncu je župnik Nađ zahvalio Bogu te svima koji su doprinijeli u organizaciji pobožnosti u želji i nadi da se i narednih godina djeca i mladi okup oko Gospodinova križa.

Ključne riječi:
križni put vlč. božidar nađ