Budi dio naše mreže
Izbornik

Studentsko ljetovanje u organizaciji Duhosa

Jablanac (IKA)

Udruga Duhovnost osječkih studenata organizirala je od 24. do 31. kolovoza 2020. godine ljetovanje u Jablancu za studente koji su aktivni u nekom od timova studentskog pastorala Đakovačko-osječke nadbiskupije te su se tijekom cijele godine angažirali oko svjedočenja i promicanja vjere među mladima.

Na ljetovanju su sudjelovali i novi studenti koji će se od ove akademske godine priključiti zajednici, zajedno sa studentskim kapelanom vlč. Mariom Žigmanom i tajnikom Nadbiskupskog ordinarijata, vlč. Domagojem Lackovićem.

Ljetovanje je bilo osmišljeno kao zajednička duhovna obnova, tjelesni odmor i priprema za novu akademsku godinu te za sve aktivnosti koje zajednica organizira. Studenti su dan započinjali jutarnjom molitvom časoslova, a tijekom dana zajednički su odlazili na plažu, razgovarali, igrali društvene igre, sudjelovali na euharistijskom slavlju s poticajnim nagovorom, na euharistijskom klanjanju te na animiranju i druženju s djecom iz mjesta. Na kraju dana molili su krunicu na nakane onih koji su se preporučivali u molitve preko društvenih mreža.

U subotu, 29. kolovoza posjetili su otok Rab, a u nedjelju, 30. kolovoza zajedno sa župljanima sudjelovali su na euharistijskom slavlju. Ljetovanje je završeno 31. kolovoza kada su krenuli natrag svojim kućama osvježeni, odmoreni i ispunjeni Duhom Svetim za novu akademsku godinu koja se pred njima nalazi.

panorama Jablanca s crkvom sv. Josipa

Ključne riječi:
DUHOS ljetovanje studenti