Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitveno-scenski prikaz križnog puta u Vinkovcima

Vinkovci (IKA/TU)

U predvečerje Cvjetnice - Nedjelje Muke Gospodnje, u subotu 23. ožujka u dvorištu samostana sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima te u obližnjem parku i na Trgu sv. Ilije i sv. Vinka na Meraji u Vinkovcima, održana je pobožnost križnog puta koju su uprizorili članovi Vinkovačke evangelizacijske zajednice (VEZ), OFS-a, Frame i volontera na čelu s gvardijanom samostana fra Josipom Blaževićem.

Na križnom putu sudjelovao je veliki broj vjernika, a među njima i dosta male djece. Prisutni vjernici na živ način mogli su doživjeti Kristov put do Kalvarije. Snažne scene koje su sudionicima približile otajstvo Isusove muke i smrti križu dovele su ih do ganuća i na taj ih način uvele u sadržaj Velikog tjedna.

Na kraju pobožnosti križnoga puta domaći gvardijan fra Josip Blažević zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji pobožnosti križnog puta, osobito svim izvođačima koji su uložili mnogo vremena i ljubavi prema Isusu Kristu, a bez kojih toga uprizorenja ne bi bilo. Jednako tako, gvardijan je zahvalio i Gradu Vinkovcima na ustupljenom mjestu Meraje za scensku izvedbu, kao i gradskom muzeju na posredovanju oko rimskih odora koje su za ovu prigodu ustupili organizatori Rimskih dana u Vinkovcima.

Prigodnu meditaciju križnog puta po tekstu Romana Guardinija čitalo je dvoje mladih iz Vinkovačke evangelizacijske zajednice i Frame, a svojim pjevanjem pobožnost je uveličao zbor mladih istoimene samostanske zajednice u Vinkovcima.

Ključne riječi:
križni put Vinkovci