Budi dio naše mreže
Izbornik

69. planinarski križni put udruge Ekosspiritus

Marija Bistrica (IKA)

U subotu 2. travnja članovi i prijatelji udruge Ekosspiritus ove godine meditirali su postaje križnog puta u župi Marija Bistrica gdje su se pridružili trasi župnog korizmenog križnog puta - Stazama križeva krajputaša i kapelica.

Dvije organizirane skupine – udruga Ekosspiritus i župljani župe Marija Bistrica unatoč kiši i snjegu spojile su se u jednu veliku kolonu koja je zastala kod 14. sakralnih objekata meditirajući i moleći križni put koji je za tu prigodu napisala vjeroučiteljica Katarina Pučar.

Ruta je bila dugačka oko 16 kilometara a sve postaje bile su na teritoriju župe Marija Bistrica. Moderatori križnog puta bili su župnik župe Marija Bistrica vlč. Domagoj Matošević i vjeroučitelj Radovan Librić. Zajedničko obilježje bila je bogata pjesmarica koja je tiskana baš za taj pohod.

Polazak je bio nakon uvodne molitve kod oltara Crkve na otvorenom a završetak nakon obiđenih 14.postaja u bazilici Majke Božje Bistričke. Misu je na kraju pohoda predslavio župnik Matošević tumačeći evanđelje o preljubnici iz Ivanova evanđelja.

Nakon euharistije hodočasnici su tijelo okrijepili domaćim gulašom blagujući hranu u cintoru crkve.

Program se nastavio u bazilici gdje je izložen Presveti Oltarski Sakrament. Meditaciju je pripremila vjeroučiteljica Pučar a  vodili su je članovi udruge Ekosspiritus. Slijedila je promocija knjige „Kamen po kamen“ vjeroučitelja Nikole Kuzmičića.

Sudionici su se razišli s pozivom organizatora na 70. planinarski križni put koji će se održati u listopadu u Samoborskom gorju.