Budi dio naše mreže
Izbornik

70. godišnjica Stepinčeva dolaska u Krašić na odsluživanje kazne

Krašić (IKA)

Sedamdeseta godišnjica od dolaska Alojzija Stepinca kao zagrebačkog nadbiskupa u Krašić u sužanjstvo radi nastavka odsluživanja nepravedne kazne, bit će obilježena u nedjelju 5. prosinca, na Drugu nedjelju došašća.

Svečanu misu u 10 sati i 30 minuta u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva predslavit će umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak. Propovijedat će postulator kauze bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja. Slavlje će prenositi Laudato televizija i Hrvatski katolički radio.

Tijekom slavlja bit će predstavljene i blagoslovljene nove korice – okovi za Evanđelistar, koje su župi na dar i blaženiku u zagovor darovali rektor Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente i rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matija Pavlaković.

70. obljetnica dolaska kardinala Stepinca u sužanjstvo u Krašić obilježava se u jubilarnoj 100. godini od rođenja krašićkog župnika Josipa Vranekovića koji je 1951. dočekao zagrebačkog nadbiskupa i ostao s njime do njegove smrti.