Budi dio naše mreže
Izbornik

800 djece na Plitvicama zajedno u igri i molitvi u sklopu Ljetnog oratorija

Mukinje (IKA)

Ljetni oratoriji u organizaciji Pastorala mladih Hrvatske salezijanske provincije imali su zajednički dan na Plitvicama u petak 28. lipnja na kojem se okupilo oko 800 djece koja su sudjelovala u molitvi i raznim igrama koje su pripremili animatori.

Ovogodišnji Ljetni oratorij koji nosi naziv „Sve(t) ili ništa“ svojim oratorijancima organizirao je program koji obiluje zabavom, igrama, molitvom i mnogim drugim aktivnostima među kojima su i izleti. Na kraju prvog tjedna djeca, vođena salezijancima i animatorima, uputili su se na izlet u oratorijski dom u Mukinjama gdje su se zajedno družili sudionici oratorija s Jaruna, Knežije, Podsuseda i Rijeke.

Program u Mukinjama otvoren je plesom i učenjem koreografija svih ovogodišnjih himni pojedinog oratorija. U podne je misu na otvorenom slavio salezijanski provincijal don Tihomir Šutalo zajedno s drugom braćom. Uslijedio je turnir u nogometu i loptometu pa se tako oko 800 djece skupilo na travnatom terenu i igralištu u nizini gdje su bodrili i glasno navijali za svoje ekipe, ali i za ekipe drugih oratorija. Zastave su vijorile sa svih strana.

Dan u Mukinjama zabilježen je zajedničkom fotografijom. Žuti, zeleni, plavi, ljubičasti, crveni i narančasti tako su u zagrljaju zaključili zabavni dan.

Ključne riječi:
Ljetni oratorij Mukinje Plitvice