Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: plitvice

Godišnje duhovne vježbe sjemeništaraca Međubiskupijskog sjemeništa iz Zagreba

Godišnje duhovne vježbe sjemeništaraca Međubiskupijskog sjemeništa iz Zagreba održane su od 5. do 8. listopada ove godine u Mukinjama kraj Plitvičkih jezera. Voditelj duhovnih vježbi bio je pavlin fra Marko Kornelije Glogović, OSPPE, župnik župe Rođenja BDM u Sveticama kod Ozlja te predsjednik Udruge „Betlehem“.

28. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića

Na Plitvičkim jezerima 31. ožujka svečano je obilježena 28. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata. Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan predvodio je molitvu za pokojnog Josipa Jovića, kao i za sve hrvatske branitelje i one koji su položili život za slobodnu Hrvatsku.

Plitvice: Specijalizacija animatora za mlade

U organizaciji Ureda HBK za mlade i salezijanske obitelji održana je od 16. do 18. studenoga u pastoralnom centru Marije Majke Crkve u Mukinjama na Plitvicama šesta u nizu specijalizacija za animatora instruktora za mlade iz republika Hrvatske i BiH.

Duhovne vježbe za vjeroučitelje Gospićko-senjske biskupije

Duhovne vježbe za vjeroučitelje s prostora Gospićko-senjske biskupije koje je vodio studentski kapelan u Rijeci dominikanac o. Ivan Dominik Iličić održane su od petka 26. do nedjelje 28. listopada u pastoralnom centru Marije Majke Crkve na Mukinjama na Plitvicama. Tema duhovnih vježbi bila je „Djelovati oslonjen na Božju snagu“ prema Isusovom pozivu „Ostanite u meni“.