Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventska duhovna obnova za kršćanske žene posvećena budnosti

Srijemska Mitrovica (IKA)

U župi sv. Dimitrija đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici u subotu 7. prosinca, večer uoči druge adventske nedjelje, organizirana je adventska duhovna obnova za kršćanske žene.

Na inicijativu i poziv s. Anete Raič, okupila se skupina od desetak kršćanskih žena, sa željom da se i na ovaj način duhovno obogate i što je moguće kvalitetnije priprave za duhovnu proslavu Rođenja Gospodinova.

Aktivno sudjelujući u programu duhovne obnove, kršćanske žene razmišljale su o temi budnosti. Budnost je, kako je istaknula s. Aneta Raič, jedno od glavnih obilježja adventskog vremena.

U prvom dijelu duhovne obnove govorilo se o adventu kroz povijest, od prvih oblika slavljenja do današnjega oblika, naglašavajući da je advent uvijek bilo vrijeme priprave.

Drugi dio duhovne obnove usmjerio se na govor o budnosti, kao jednoj od glavnih oznaka adventskog vremena.

„Na budnost nas poziva sam Isus. Današnji čovjek neće imati mira i njegov strah će biti sve veći, ukoliko ne odgovori na Isusov poziv na budnost. Sveti Andrija apostol uzor je kršćanske budnosti. On nam je slika budnog apostola, koji se ne uzda u svoju snagu, nego u moć Isusove prisutnosti. Stoga nam je uzor u neprestanoj budnosti – bdjeti u Gospodinu i s Gospodinom“, poručila je s. Aneta.