Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventsko-božićna duhovna obnova Hrvatske zajednice bračnih susreta Sjeverne regije

Varaždin (IKA)

Adventsko-božićna duhovna obnova bračnih parova, redovnica i svećenika, članova Hrvatske zajednice bračnih susreta Varaždinske biskupije, održana je u subotu 17. prosinca u Varaždinu.

Više od četrdeset bračnih parova iz cijele Varaždinske biskupije okupilo se kako bi, uoči svetkovine Božića, na „vikendaški“ način, obavilo duhovnu obnovu i obnovilo te  obnovilo svoje bračne kao i zavjete sv. reda.
Članovi Zajednice ovogodišnju obnovu počeli su zajedničkom molitvom i pjesmom „Padaj s neba“. Bračne parove i svećenike pozdravili su preč. Josip Koprek te koordinatori Sjeverne regije HZBS-a Janja i Nikola Kontrec.
Tema duhovne obnove bila je „Spremnost na nesebično ‘da’ Gospodinu poput Marijinog ‘da’“, a vodili su je bračni par iz Ludbrega Željka i Ivan Štabi te s. Karla Ivančić.
Na temelju Lukinog evanđelja o Marijinom navještenju, voditelji su razmišljali o tome kako je Blažena Djevica Marija čula i prihvatili Božji poziv koji je došao nenadano i konkretno. Bog se zahvaljujući Marijinom „da“ utjelovio i došao kao čovjek na zemlju. Bog želi da i mi često, odgovorimo „da“ strpljivosti, blagosti, velikodušnosti, rečeno je na duhovnoj obnovi.

Na temelju njihovih primjera i nazočni bračni parovi iznosili su svoja razmišljanja i iskustva o tome u kojim su životnim situacijama rekli „da“ i „što nas sprječava da to uvijek činimo.“ Nakon dvosatne duhovne obnove bračni parovi su pristupili sakramentu pomirenja. Večernju misu predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš uz koncelebraciju preč. Kopreka.