Budi dio naše mreže
Izbornik

Akcija "72 sata bez kompromisa" prvi put održana u Vinkovcima

Vinkovci (IKA)

U Vinkovcima je ove godine po prvi put organizirana akcija 72 sata bez kompromisa. Organizatori su bili četvero mladih koji su odlučili prenijeti to iskustvo iz Osijeka u Vinkovce.

Misa za početak akcije održana je u samostanu sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima u četvrtak u 19 sati, a predvodio ju je gvardijan fra Josip Blažević.

Tijekom dva dana mladi su ostvarili 24 radne akcije: 9 socijalnih akcija (druženje s ranjivim skupinama, u staračkom domu, vrtiću), dvije ekološke akcije (uređenje gradskog parka i željezničkog kolodvora) te 13 fizičkih akcija (bojanje zida i i grafita u suradnji s navijačkim klubom „Ultrasi“, krečenje učionica, bojanje ograda, vrtića, slaganje drva, čišćenje kuća i dvorišta slabim i nemoćnim obiteljima).

Akcija je imala značajan odaziv – sudjelovalo je 184 volontera. U suradnji s mnogim udrugama, fizičkim osobama i donatorima napravljeno je mnogo posla i nastala su nova poznanstva.

Predvodeći u nedjelju, 16. listopada, zahvalno misno slavlje, fra Josip Blažević potaknuto je mlade da i dalje nastave volontirati te žive beskompromisno u odnosu na grijeh. Nakon mise za volontere je organizirana završna proslava i druženje uz pjesmu i ples.

 

Ključne riječi:
72 sata bez kompromisa Vinkovci