Budi dio naše mreže
Izbornik

Akcija Podijelimo radost Božića Caritasa Dubrovačke biskupije za Čučerje

Zagreb (IKA)

Poziv Caritasa Dubrovačke biskupije na sudjelovanje u akciji Podijelimo radost Božića kojom će se 19. i 20. prosinca u Dubrovniku prikupljati pomoć za Caritas zagrebačke Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju.

U danima adventa, u kojima „iščekujemo rođenje Spasitelja našega Isusa Krista u našim srcima“, pozvani smo svoj pogled usmjeriti prema potrebitima ponajprije onima čiji je „pogled pognut“ zbog nepovoljne situacije.

Nažalost, danas mnoge osobe u društvu imaju takve poglede i često im ne možemo pomoći. Ipak, želja nam je pokušati i zato već četrnaest godina odabiremo dio naše Domovine kojem žitelji Dubrovačke biskupije žele pomoći.

Naš pogled ove godine usmjeren je prema Zagrebu, kojeg su ove godine zadesile dvije nedaće: pandemija koronavirusa i potres. Upravo zbog te situacije, mnoge su se obitelji, baš kao i Sveta obitelj Isusa, Marije i Josipa, našle u velikoj nesigurnosti.

U stalnom smo kontaktu s kolegama iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koji neumorno rade na sanaciji nastale štete i trude se u okviru svojih mogućnosti pomoći osobama i obiteljima u nevolji. Ipak, nedovoljna novčana i ostala materijalna sredstva ograničavaju ih u realizaciji pomoći.

Stoga, želimo da Jug Lijepe naše pruži ruku pomoći potrebitima o kojima skrbi Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Stoga, 19. i 20. prosinca 2020. već tradicionalno prikupljamo pomoć u vidu paketa hrane i higijene, koja će biti usmjerena na župni Caritas Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, Zagreb.

Pridružite nam se – donesite svoje pakete na Pile. Mi ćemo ondje biti:
19. prosinca, subota: od 9 do 16 sati
20. prosinca, nedjelja: od 9 do 13 sati