Budi dio naše mreže
Izbornik

Akcije Caritasa Dubrovačke biskupije za pomoć stradalima u potresu

Dubrovnik (IKA)

Caritas Dubrovačke biskupije uputio je u srijedu, 30. prosinca poziv župnicima na sudjelovanje u akcijama toga Caritasa za pomoć stradalom stanovništvu od potresa u Petrinji, Sisku, Glini i okolici.

U pozivu podsjećaju kako je u utorak 29. prosinca 2020. godine, razorni potres magnitude 6.2 po Richteru pogodio područje središnje Hrvatske usmrtivši 7 ljudi i ostavljajući više stotina ozlijeđenih i tisuće bez krova nad glavom. Stoga je Caritas Dubrovačke biskupije pokrenuo akcije prikupljanja novčane pomoći za nastradale u potresu u Petrinji, Sisku, Glini i okolici.

Župnike se moli da svojim vjernicima prenesu informacije o tim inicijativama biskupijskog Caritasa za pomoć nastradalima u potresu. Tri su načina na koji se može novčano pomoći: kolektom prve nedjelje u siječnju, uplatom novčane pomoći na račun te dobrovoljnim prilozima tijekom siječnja.

Sva milostinja koja se prikupi prve nedjelje u siječnju 2021. godine, a to je nedjelja 3. siječnja, odlukom apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinića bit će usmjerena za pomoć nastradalima u ovom nemilom događaju.

Račun na koji vjernici mogu izravno uplaćivati novčanu pomoć je HR3924070001500003665 –PRIKUPLJANJE POMOĆI uz naznaku „za potres -Petrinja…“.

A tijekom cijelog siječnja prikupljat će nakon misnih slavlja dobrovoljni prilozi, te se župnike i upravitelje župa moli da u svojim župama i crkvama animiraju vjernike te i tako organiziraju prikupljanje dobrovoljnih priloga za nastradale u Petrinji, Sisku, Glini i okolici.

„Zbog ovih nemilih događaja u našoj braći i sestrama iz Petrinje, Siska, Gline i okolice vidimo Malo Dijete Isusa prestrašeno i progonjeno. Odazovimo se radosno na ove inicijative kako bismo im barem malo olakšali početak nove 2021. godine“, poziva na kraju ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje.