Budi dio naše mreže
Izbornik

Američki košarkaši izvijestili Papu o borbi protiv rasizma

Vatikan (IKA)

Papa Franjo primio je 23. studenoga u Vatikanu izaslanstvo američkih košarkaša, predstavnika Sindikata profesionalnih igrača Nacionalne košarkaške lige (National Basketball Players Association - NBPA), prenosi Vatican News.

U privatnoj audijenciji petorica košarkaša Papu su izvijestila o socijalnom i društvenom zauzimanju sportaša, između ostaloga, u borbi protiv rasizmom motiviranoga policijskog nasilja u SAD-u. Susret je organiziran na zahtjev igrača.

Papa je želio doznati više o pokretu „Black Lives Matter“ koji su NBA igrači podržali na završnici sezone u Orlandu, gdje su na dresovima umjesto svojih imena imali ispisane poruke o socijalnoj pravdi, a takve akcije planiraju i u budućnosti.

Papi su darovali knjigu s izvještajima i fotografijama svoga društvenog angažmana te loptu i dresove. U izaslanstvu su bili profesionalni košarkaši Jonathan Isaac i Marco Belinelli (San Antonio Spurs), Sterling Brown (Houston Rockets), Kyle Korver (Milwaukee Bucks) i bivši igrač Anthony Tolliver (Memphis Grizzlies) te menadžerica NBPA Michele Roberts i još dvojica članova uprave.