Budi dio naše mreže
Izbornik

Apostolska milostinjarnica prikuplja termoodjeću za Ukrajince

Vatikan (IKA)

Dikasterij za službu milosrđa pokrenuo je u ponedjeljak 5. prosinca akciju prikupljanja tople odjeće za ukrajinski narod pogođenom ratom i hladnoćom, prenosi Vatican News.

Cilj akcije je što prije, u roku od mjesec dana prikupiti termomajice, i poslati ih kamionom u Ukrajinu. Inicijativa proizlazi iz želje da se ublaže patnje stanovništva.

U priopćenju koje je potpisao apostolski milostinjar kardinal Konrad Krajewski piše da „ukrajinski narod živi u izvanrednim prilikama, povezanima, osim s ratom, s nedostatkom struje, plina i jakom zimskom hladnoćom“. Zato se ususret Božiću organizira prikupljanje muških, ženskih i dječjih termomajica, primjerice za skijanje, pogodnih za održavanje tjelesne temperature.

„Apostolska milostinjarnica se već puni; svatko tko želi može se pridružiti ovoj inicijativi kupnjom i donošenjem/dostavom majica izravno u ovaj Dikasterij u roku od mjesec dana“, piše u priopćenju.

Dobrotvorni ured nalazi se unutar Vatikana, blizu ulaza u crkvu sv. Ane. Adresa je: Dicastero per il Servizio della Carità, Cortile Sant’Egidio, 00120 Città del Vaticano.

Foto: Caritas Internationalis // izbjeglice iz Ukrajine u Moldaviji