Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rat-u-ukrajini

Sveti Otac: Ratna razaranja su međunarodni zločini

Papa Franjo primio je u petak 2. prosinca u audijenciju članove udruge „Leaders pour la Paix“ uključene u Putujuću školu mira na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu, prenosi Vatican News

Papa: Polarizacija nije katolička, dijalog je jedini put

Papa Franjo dao je ekskluzivni intervju za isusovački časopis „America Magazine”, objavljen ponedjeljak 28. studenog, u kojem odgovara na brojna pitanja, uključujući teme koje se tiču ​​SAD-a, crkvenih pitanja, društvenih pitanja, rata u Ukrajini, odnosa Vatikana s Kinom i njegovog pontifikata, piše Vatican News.

Benedikt XVI. primio velikog nadbiskupa Ševčuka

Papa emeritus Benedikt XVI. primio je 9 studenoga 2022. u Vatikanu poglavara Ukrajinske grkokatoličke Crkve kijevsko-haličkog velikog nadbiskupa Svjatoslava Ševčuka, objavio je Kathpress, a prenijela Družina.

Papa: Danas se igramo raketama i bombama; tko vjeruje u Boga odlučno odbacuje rat

Na završetku Bahreinskoga foruma o dijalogu s vođama različitih vjeroispovijesti u petak 4. studenoga papa Franjo potaknuo je na zajedničko djelovanje kako bi se uklonile podjele, osudio je rat te istaknuo potrebnu istinsku vjersku slobodu, priznavanje žena, zaštitu prava djece, te ponovno uputio apel za prekid rata u Ukrajini i pokretanje ozbiljnih mirovnih pregovora, prenosi Vatican News.

1 2 3 21