Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rat-u-ukrajini

Kardinal Parolin: Dijalog je jedini put do pravednoga mira u Ukrajini

Na mirovnoj konferenciji za pronalaženje rješenja za situaciju u Ukrajini, koja je održana u Bürgenstocku u Švicarskoj 15. i 16. lipnja 2024., državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin je kao promatrač uputio apel za dijalog među sukobljenim stranama, kao i za poštivanje međunarodnoga prava i suvereniteta svake zemlje, prenosi Vatican News.

OGŠ sv. Benedikta provodi humanitarnu akciju „Pomozi da vozi“

Humanitarnim koncertom učenika i učitelja održanim 20. ožujka 2023., u predvečerje dana preminuća sv. Benedikta, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, počela je humanitarna akcija „Pomozi da vozi“ kojom Osnovna glazbena škola sv. Benedikta želi prikupiti financijska sredstva za prijevoz humanitarnih dobara u Ukrajinu.

Kardinal Zuppi o Ukrajini: Potrebno je učiniti sve za promicanje pregovora

Predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI) bolonjski nadbiskup kardinal Matteo Zuppi je u srijedu 20. ožujka 2024. u bazilici sv. Bartolomeja u Rimu predstavio svoju knjigu „Bog nas ne ostavlja same. Osvrti kršćanina u svijetu u krizi“, u izdanju nakladnika „Piemme“, dotaknuvši se pritom rata u istočnoj Europi, objavio je Vatican News.

1 2 3 33