Budi dio naše mreže
Izbornik

Apostolski nuncij Giorgio Lingua posjetio Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu

Karlovac (IKA)

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua posjetio je u nedjelju 24. svibnja Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u pratnji mons. Janusza Stanisława Błachowiaka, savjetnika u Nuncijaturi.

Visoke goste dočekao je rektor Nacionalnog svetišta mons. Antun Sente, ml. zajedno s dr. Vladom Mikšićem, supsidijarom. U kratkom druženju s apostolskim nuncijem domaćini su ga upoznali s poviješću štovanja svetog Josipa u hrvatskom narodu te znamenitostima Svetišta.

Inače, u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u petak 22. svibnja hodočastilo je pedeset hodočasnika iz Župe svetog Petra Apostola iz Ivanić-Grada predvođeni svojim župnikom vlč. Brankom Koretićem. To je prva organizirana hodočasnička zajednica koja je posjetila Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu od početka epidemije uzrokovane koronavirusom. Hodočasnici iz Ivanić-Grada sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta a u koncelebraciji s vlč. Brankom Koretićem. Obojica svećenika rado su se tada prisjetila zajedničkog pastoralnog rada u Sisačkoj biskupiji prigodom organiziranja proslave uspostave Sisačke biskupije 2010. godine, kao i organiziranja Susreta hrvatske katoličke mladeži u Sisku 2012. godine. Uz biskupa mons. Vladu Košića obojica su svećenika bili glavni nositelji obiju organizacija.