Budi dio naše mreže
Izbornik

Apostolski upravitelj mons. Želimir Puljić primio izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva

Split (IKA)

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije Želimir Puljić primio je u subotu 8. srpnja u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva: predsjednika Stipu Jukića, alkarskog vojvodu Marija Šušnjaru, arambašu Ivu Vukasovića, člana Upravnog odbora Franu Vrančića, člana Nadzornog odbora Luku Prolića i člana VAD-a don Josipa Dukića.

Mons. Želimir Puljić je uputio dobrodošlicu članovima izaslanstva VAD-a koji su mu zahvalili na prijemu i pozvali ga na ovogodišnju svečanost 308. Sinjske alke. Osvrnuvši se na dosadašnji tijek priprema, predsjednik Jukić su izvijestio mons. Puljića o pokaznoj Alki koja se održala u Badenu kod Beča 17. lipnja 2023. na kojoj je bio najuspješniji alkar Frano Talaja, te o svečanom mimohodu održanom u bečkom dvorcu Schönbrunn. Predsjednik Jukić je potom upoznao mons. Puljića i s pripremama za 308. Alku koja će se ove godine održati 6. kolovoza, te istaknuo neraskidivu vezu Alke s Gospom Sinjskom i franjevačkim samostanom.

Viteško alkarsko društvo darovalo je mons. Puljiću Zbornik radova sa simpozija održanog 2015. godine u Sinju i Zagrebu, a mons. Puljić je VAD-u poklonio pretisak splitskog Evanđelistara iz 12. stoljeća, kojega je u proljeće 2023. objavio Centar Don Frane Bulić Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu. Na kraju susreta, mons. Puljić je poželio je svima uspješan nastavak priprema te da Alka prođe u viteškom duhu.