Budi dio naše mreže
Izbornik

Izabran novi generalni ministar Reda manje braće konventualaca

Asiz (IKA)

Fra Carlos Alberto Trovarelli, dosadašnji generalni asistent Federación América Latina Conventuales (FALC), izabran je u subotu 25. svibnja za 120. generalnog ministra Reda manje braće konventualaca na trećem glasovanju u sklopu generalnog kapitula Reda koji se održava u Asizu.

Fra Carlos pripada redovničkoj provinciji “Rioplatense” Sv. Antuna Padovanskog u Argentini i Urugvaju. Rođen je u Cinco Saltosu (Rio Negro) u Argentini 22. lipnja 1962. godine. Svečane je zavjete položio 4. listopada 1990., a zaređen je za svećenika 25. ožujka 1995. godine.

Novoizabrani generalni ministar prihvatio je službu i u prvom obraćanju u službi generalnog ministra zamolio Gospodina i sudionike Kapitula za pomoć u provedbi ove teške zadaće.

“Čast je biti nasljednik sv. Franje i otac velikog bratstva”, rekao je fra Carlos Trovarelli nakon izbora. “Zamolio sam Asiškog sveca da mi bude na pomoć svojim duhom. Zamolit ću braću da rade i razmišljaju zajedno, da uvijek gledaju evanđelje i način na koji je sv. Franjo živio evanđelje”, dodao je.

Braća su pjevala zahvalni himan “Te Deum” dok su prolazili u svečanom ophodu uz grob sv. Franje Asiškog. Ondje je novoizabrani generalni ministar iznio svoju ispovijest vjere i prisegnuo na poslušnost Papi i Svetoj Crkvi. Kao znak poslušnosti bratu Carlosu, braća su ga zagrlila, poželjevši mu „Mir i sve dobro“. Na kraju je otpjevan “Salve Sancte Pater”, a novi je generalni ministar udijelio svečani blagoslov držeći u ruci moći Serafskog oca.

U nastavku rada Kapitula birat će se i novi generalni definitori o kojima će se glasovati u ponedjeljak 27. svibnja.