Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izborni-kapitul

U samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela u Sarajevu za prioricu izabrana s. M. Jelena od Krista Kralja

U skladu s odredbom Dikasterija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, u samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela u Sarajevu, u utorak 28. ožujka održan je izborni kapitul pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa Tome Vukšića. Karmelska sestarska zajednica za prioricu svoga samostana izabrala je s. M. Jelenu od Krista Kralja (Jelicu Lipić), izvijestila je KTA.

Novo vodstvo Franjevačke provincije Bosne Srebrene

Na izbornom Kapitulu Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Sarajevu za novog provincijala izabran je 27. travnja dosadašnji definitor i gvardijan franjevačkog samostana Sv. Ilije u Zagrebu fra Zdravko Dadić, a novi vikar Provincije je dosadašnji definitor i urednik franjevačkog mjesečnika Svjetla riječi fra Janko Ćuro, prenosi nedjelja.ba.

Održan izborni kapitul Karmelskog svjetovnog reda u Somboru

Izbori Zajednice svjetovnog reda bosonogih karmelićana Blažene Djevice Marije od gore Karmela i svete Majke Tereze od Isusa održani su u subotu 26. ožujka u Somboru, a za prioricu u idućem trogodištu ponovno je izabrana s. Marijana od Kraljice Karmela (Karmela Malenić).

Izabran novi generalni vikar Reda manje braće

Na Generalnom kapitulu Reda manje braće (OFM) u Rimu, u srijedu 14. srpnja o. Isauro Ulises Covili Linfati izabran je za generalnog vikara Reda, objavljeno je na službenoj stranici Reda.

1 2