Budi dio naše mreže
Izbornik

Baranjsko ljeto 2022. u Centru za mlade u Belom Manastiru

Beli Manastir (IKA)

Ljetni oratorij „Baranjsko ljeto“ za djecu od prvog do osmog razreda organiziran je od 24. do 29. lipnja 2022. u Centru za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije u Belom Manastiru.

Program izvode salezijanski bogoslovi iz Zagreba i animatori iz Belog Manastira pod vodstvom ravnatelja Centra za mlade don Vitomira Zečević.

U Belom Manastiru salezijanci organiziraju tijekom pastoralne godine za djecu i mlade jesenski, zimski i proljetni oratorij. U ponudi su razne odgojno-vjerske aktivnosti koje su prilagođeni djeci osnovnoškolske dobi.

Pošto je školska godina završila, a ljetni praznici započeli djeci je ponuđen bogat program  za „Baranjsko ljeto“ ispunjen igrom, plesom, kreativnim radionicama i molitvenim trenutcima. Tijekom ovog ljetnog oratorija bit će prilike za kupanje na gradskom bazenu, šetnje i hodočašće u Vukovar. Organizatori se nadaju da će djeci i mladima koji sudjeluju u programu razne aktivnosti biti poticaj da sazriju u dobre kršćane i poštene građane, kako je često naglašavao sv. Ivan Bosco svojim mladima u oratoriju.

Oratorij će završiti završnim programom u srijedu kojeg će pripremiti oratorijanci sa svojim animatorima i bogoslovima za roditelje i sve župljane.

Djeca i roditelji su iskazivali radost i zadovoljstvo tijekom ovog ljetnog oratorija, da se tako nešto ponudi za njihovu djecu. Djeca rado dolaze, a kad program završi u 17 sati, odlaze razdragani i umorni čekajući da sutra ponovno dođu u oratorij. Centar za mlade u Belom Manastiru odiše pjesmom, plesom, galamom, cikom tijekom Baranjskog ljeta.