Budi dio naše mreže
Izbornik

Betlehemsko svjetlo u Gospićko-senjskoj biskupiji

Ogulin (IKA)

U nedjelju 16. prosinca prema višegodišnjoj tradiciji članovi Izviđačkog odreda Frankopan iz Ogulina donijeli su Betlehemsko svjetlo iz zagrebačke katedrale u župu sv. Križa u Ogulin i Gospićko-senjsku biskupiju.

Svjetlo su donijeli u župnu crkvu Sv. Križa iste večeri nakon što je svjetlo iz Betlehema doneseno u Beč a nakon toga u Zagreb. Izviđači su donijeli svoje lampaše sa svjetlom na večernju misu koju je predslavio župnik Josip Štefančić. Tom prilikom predstavio je i novog đakona Gospićko-senjske biskupije Josipa Tomljanovića koji će svoju đakonsku praksu obaviti u najvećoj župi biskupije – sv. Križa u Ogulinu.

Betlehemsko svjetlo koje su noćas izviđači donijeli u našu crkvu i Gospićko-senjsku biskupiju, simbol je nade, mira i adventskog iščekivanja, poručio je župnik Štefančić.

Predstavnici izviđača poručili su da su ponosni što su po tradiciji donijeli Betlehemsko svjetlo iz zagrebačke katedrale a time i u sve domove grada i biskupije. Nakon toga svjetlo su podarili svim župljanima koji su ih odnijeli u svoje domove, a kasnije će biti prenijeto i u Gospić i ostala dekanatska središta.

Ključne riječi:
Betlehemsko svjetlo Ogulin