Budi dio naše mreže
Izbornik

Bezgrešno začeće BDM proslavljeno u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama

Oštarije (IKA)

U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama svečano je u subotu 8. prosinca proslavljeno Bezgrešnog začeća BDM ili kako ga pučki u tome kraju zovu „prva svetica“.

Svečanu misu slavio je generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Marinko Miličević u koncelebraciji više svećenika Ogulinskog dekanata na čelu s dekanom dr. Željkom Blagusom i župnikom Josipdola Petrom Šporčićem koji je zamijenio odsutnog čuvara svetišta popa Antu Luketića. Liturgijskom glazbom misu je animirao župni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Franje Puškarića.

Mons. Miličević istaknuo je da je Bog Mariji u okviru tijela sv. Ane dao bezgrešnu dušu baš kao i prvim ljudima Evi i Adamu. No, za razliku od Eve i Adama koji su zgriješili u situaciji kada oko njih nije bilo grijeha, Marija je cijeli život sačuvala svoju bezgrešnost u situaciji grijeha oko sebe. Premda je Marija tijekom života imala mnogo napasti, ostala je ponizna i čista. O Mariji govoriti nikad dosta, podkrilimo se pod njen plašt i sjetimo je se svaki dan, potaknuo je mons. Miličević.

Popodnevnu hodočasničku misu slavio je župnik Josipdola Petar Šporčić.