Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Bertram Meier: Nemojte postati „parkirani“ klerici

Augsburg (IKA)

Augsburški biskup Bertram Meier kazao je u nedjelju, 7. siječnja 2024. u augsburškoj katedrali da je u Crkvi velik broj „parkiranih“ kršćana, izvijestila je u ponedjeljak, 8. siječnja 2024. KNA.

„Nažalost, dosta je parkiranih kršćana! Za njih je Crkva parkiralište koje štiti život, a oni nastavljaju sa svim vrstama osiguranja“, rekao je biskup Meier.

Upozorio je na problem lijenosti i zavlačenja u udobnosti te se osvrnuo na Isusa: „Njegov se posao događao na putu. Bio je putujući propovjednik. Iako tesar, nije ostajao u radionici, nego je krenuo kao dobri pastir koji ide za izgubljenom ovcom. Zanimali su ga ljudi.“

Biskup Meier je dodao da je papa Franjo također kritizirao „parkirane“ kršćane kao „umorne kršćane“ i kao one koji „nemaju želju ići naprijed“. Biskup je to komentirao prigodno, u sklopu predstavljanja novog kanonika augsburške katedrale Thomasa Raucha.

Katedralni kanonici sudjeluju u bogoslužjima u katedrali i preuzimaju poslove upravljanja u biskupiji. Obraćajući se Rauchu i cijelom katedralnom kapitulu, biskup je dodao: „Nemojte postati parkirani klerici koji su se dobro smjestili ili čak ciljaju na još više zadaće! Izađimo iz zone komfora i upustimo se u konkretan život, gdje nas čekaju ljudi“, kazao je Meier i dodao: „Nemojmo parkirati Isusa, otvorimo mu vrata i srca da može doći do nas“.