Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kanonici

Porečka i Pulska biskupija ima petoricu novih kanonika

Svečano večernje misno slavlje o svetkovini sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, predvodio je porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša. Na toj se misi uobičajeno svake godine dodjeljuju biskupijska priznanja zaslužnim vjernicima laicima, ove je godine nagrađeno devet vrijednih župljana. Biskup je tom prigodom ujedno uveo u službu nove kanonike, petoricu svećenika Porečke i Pulske biskupije.

Kanonici hodočastili u Čazmu

Kanonici Čazmansko-varaždinskog zbornog kaptola Duha Svetoga hodočastili su u ponedjeljak 17. lipnja u Čazmu, gdje je davne 1232. godine zagrebački biskup Stjepan II., uz postojeći Stolni kaptol u Zagrebu, osnovao i Zborni kaptol Duha Svetoga u Čazmi.

Sjednica kanonika Senjskog kaptola

U petak 5. travnja u Senju je održana sjednica kanonika Senjskog kaptola s glavnom točkom dnevnog reda, doradom Statuta i predlaganje u duhu statuta novih članova Kaptola. Kanonike inače imenuje biskup među onim svećenicima koji su pokazali razboritost i revnost u služenju Božjem narodu.

Imenovani novi kanonici požeškoga Stolnog kaptola

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević uručio je 18. ožujka dekrete o imenovanju za kanonike požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra Draženu Akmačiću, župniku župe Bezgrešnog začeća BDM u Vetovu, i Mladenu Štivinu, župniku župe sv. Terezije Avilske u Požegi.

Misa zadušnica za pokojne svećenike i kanonike

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je u nedjelju 4. studenoga u đakovačkoj katedrali misu zadušnicu za pokojne svećenike koji su djelovali kao članovi Stolnoga kaptola u katedrali, kao profesori i odgojitelji u Bogoslovnom sjemeništu i na Katoličkom bogoslovnom fakultetu i u drugim službama u središnjim biskupijskim ustanovama te kao župnici i kapelani diljem Đakovačko-osječke nadbiskupije.