Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Bogdan: Božić nas poziva na malenost, poniznost kako bismo mogli biti otvoreni radosnoj vijesti silaska Boga među ljude

Zagreb (IKA)

Misu polnoćku u Vojnome ordinarijatu na Ksaveru u Zagrebu predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan u koncelebraciji s generalnim vikarom don Markom Medom. Euharistijskom slavlju nazočio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sa suradnicima, više djelatnika MORH-a i Glavnog stožera OS RH, te mnoštvo vjernika.

“Noćas i sutra po svem svijetu gdje žive kršćani pokreću se velika mnoštva vjernika prema crkvama i svetištima. Bez obzira na jezične barijere i razlike kultura, u ovome božićnome bdijenju svi smo jedno srce i jedna duša usmjereni prema istom događaju”, poručio je u homiliji biskup Bogdan.

Sve nas obuzimaju posebni osjećaji. U središtu je malo novorođeno dijete.

Kako je to izgledalo prije 2018. godina? U povijesti čovječanstva, dogodili se toliki znameniti događaji, rođenja, krunjenja, uvođenja u službu„besmrtnih“ careva i moćnih vladara, protutnjale su pobjedničke vojske u triumfima s podignutim slavolucima…. Održavale su se mnoge svečanosti u počast vojskovođama,  zaslužnim pojedincima i skupinama, obilježavale značajne obljetnice. Ali sve to pomalo prolazi blijedi, nestaje. Traje neko vrijeme. Isusova zvijezda iz Betlehema sjaji na svome i horizontu i osobito je snažna ove noći.

U ovoj svetoj noći kada razmišljamo o povijesnom Isusovu dolasku na svijet prije više od dvije tisuće godina, Bog dolazi čovjeku, približava se, otkriva se malenome, čistome, poniznome srcu kakovi su bili pastiri

„Božić je blagdan koji nas poziva na malenost, poniznost kako bismo mogli biti otvoreni radosnoj vijesti silaska Boga među ljude. Imati priprosto srce poput pastira uvijek otvoreno za Boga“, rekao je među ostalim vojni ordinarij.

Ključne riječi:
biskup Bogdan misa polnoćka