Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-bogdan

Crkva – naša Majka i Učiteljica

Vojni ordinarij Jure Bogdan objavio je poslanicu u povodu proslave Gospe Velikoga hrvatskoga krsnog zavjeta - zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja", 5. kolovoza 2021., koju prenosimo u cijelosti.

Proslavljen Dan vojne kapelanije Sveti Petar i Pavao

U utorak 29. lipnja Dan vojne kapelanije Sv. Petar i Pavao u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na zagrebačkom Plesu proslavljen je misnim slavljem koje je predvodio vojni ordinarij Jure Bogdan.

30. obljetnica osnutka 4. gardijske brigade „Pauci“

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade „Pauci“, u srijedu 28. travnja u Splitu su položeni su vijenci kod Spomen kapelice Sv. Križa na Dračevcu a misu za poginule, nestale i umrle te brigade predvodio je vojni ordinarij u RH Jure Bogdan, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

Križni put na zagrebačkom Ksaveru

Na četvrtu korizmenu nedjelju, 14. ožujka, kod franjevaca trećoredaca na Ksaverskoj kalvariji u Zagrebu održan je tradicionalni križni put Hrvatske vojske i policije.

Dvadeset i prva obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

U četvrtak 10. prosinca, obilježena je 21. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. U jutarnjim satima na grobu dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoj, okupili su se visoki državni dužnosnici kako bi mu odali počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, a molitvu odrješenja predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan u pratnji generalnog vikara vojnog ordinarijata don Marka Mede, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnog ordinarijata u RH.

Hodočašće Hrvatske kopnene vojske na Udbinu

U organizaciji Vojnog ordinarijata i Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske (HKoV) u četvrtak 10. rujna održano je 5. vojno hodočašće HKoV na Udbinu. Zbog posebnih prilika uzrokovanih pandemijom COVID-19, hodočašće je ove godine održano s manjim brojem sudionika, uz pridržavanje mjera socijalne distance i zaštite sukladno važećim preporukama stožera civilne zaštite.

1 2