Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Bože Radoš primio predsjednika Vlade Andreja Plenkovića

Varaždin (IKA)

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u srijedu, 6. prosinca u Biskupskom ordinarijatu, tijekom njegovoga službenog posjeta Varaždinu prigodom blagdana sv. Nikole i Dana Grada Varaždina, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

U ugodnom ozračju biskup Radoš i premijer Plenković osvrnuli su se na suradnju koja se ostvaruje provedbom Ugovora o Caritasu Katoličke Crkve u Republici Hrvatskoj između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske biskupske konferencije, budući da je mons. Radoš predsjednik Hrvatskog Caritasa. Biskup je istaknuo i suradnju u karitativnom djelovanju na lokalnoj razini između Varaždinske biskupije, Grada Varaždina i Varaždinske županije te su dotaknuta pitanja vezana za život i djelovanje mjesne Crkve u Varaždinskoj biskupiji.

Zajedno s biskupom Radošem susretu su nazočili umirovljeni biskup Josip Mrzljak i generalni vikar Antun Perčić. U pratnji premijera Plenkovića bili su Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture; Davor Filipović, ministar gospodarstva; Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije; Josip Križanić, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije; Damir Habijan, saborski zastupnik; Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina.