Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Glasnović na svečanoj proslavi 55. godina Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu

Zagreb (IKA)

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović sudjelovao je u petak 22. rujna 2023. na svečanoj proslavi 55 godina Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu.

Svečanost je otvorila predsjednica Društva Nikolina Klaić koja je svima zahvalila za dolazak i želju da društvo kroz sve protekle godine opstane i bude primjer lijepog zajedništva.

U toj prigodi su dodijeljene povelje zahvalnosti Katiji Bakiji, koju je u njeno ime preuzela Ivana Bakija, Društvu prijatelja dubrovačke starine, koju je preuzeo Vedran Kosović, Gradu Dubrovniku, koju je preuzeo Mato Franković te posmrtno Hrvoju Matiću.

Ovaj događaj humanitarnog karaktera održan okupio je brojne prijatelje i žitelje Dubrovnika i Dubrovačko neretvanske županije. Na svečanosti su sudjelovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, župan Nikola Dobroslavić, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, stonski načelnik Vedran Antunica, državna tajnica Zrinka Raguž te izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Lana Križaj.

Uz kulturno-umjetnički program i promociju vina s područja Dubrovačko-neretvanske županije tijekom svečane večere održana je i humanitarna lutrija čiji je prihod namijenjen za stipendiranje studenata bez roditeljske skrbi koji su odrasli u Domu Maslina, a koji studiraju u Zagrebu.