Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Glasnović posjetio Udrugu „Rina Mašera“

Dubrovnik (IKA)

Dubrovački biskup Roko Glasnović posjetio je u srijedu 8. veljače Udrugu „Rina Mašera“ gdje se susreo s korisnicima, zaposlenicima i roditeljima koji se u prostorijama udruge okupljaju svakog radnog dana.

U radosnom ozračju štićenici su se predstavili biskupu te su u razgovoru i druženju postavljali pitanja o onom što ih je zanimalo i dijelili svoja zapažanja. Nije nedostajalo ni šale ni smijeha, a cijeli susret je protekao u veselju, međusobnom prihvaćanju i ljubavi.

Udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama „Rina Mašera“ ove godine obilježava 65 godina postojanja. Osnovana je 1957. godine na inicijativu prof. Rine Mašere. Od 1974. godine Udruga posjeduje kuću s prostranim vrtovima i staklenikom. Ova nevladina i neprofitabilna udruga okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, članove njihovih obitelji i ostale građane dobre volje koji svojim radom žele pomoći Udruzi u svrhu organiziranog poticanja radnji i mjera za promicanje rehabilitacije, socijalizacije, inkluzije, skrbi i socijalnog statusa članova. Korisnici usluga su osobe s intelektualnim teškoćama s područja grada Dubrovnika, Općine Župa dubrovačka, Općine Konavle i Općine Dubrovačko primorje.

Udruga je nedavno organizirala koncert „Dotakni me Isuse“ u crkvi Sv. Mihajla na kojem je nastupio Stijepo Gleđ Markos, a prikupljena sredstva s koncerta će se uložiti u izgradnju dormitorija za osobe s invaliditetom – intelektualnim poteškoćama.