Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Ivan Milovan na prijemu kod gradonačelnika Pule Filipa Zoričića

Pula (IKA)

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić primio je u srijedu 11. siječnja umirovljenog porečkog i pulskog biskupa Ivana Milovana u Komunalnoj palači te mu čestitao 25. obljetnicu biskupskog ređenja.

Biskup Milovan zahvalio je gradonačelniku na prijemu te rekao da je počašćen pozivom. Dosta se dobro osjeća te nastoji biti aktivan i od pomoći koliko može.

Ivan Milovan je zaređen za biskupa i ustoličen u Poreču, 10. siječnja 1998. godine gdje je glavni zareditelj bio kardinal Josip Bozanić, a suzareditelji mons. Anton Tamarut i mons. Antun Bogetić. Njegovo biskupsko geslo je „Aedificare in caritate“ (Graditi u ljubavi).

Mons. Ivan Milovan će 25. obljetnicu biskupskog ređenja proslaviti misom u porečkoj katedrali 14. siječnja u 11 sati.

U pratnji biskupa Milovana bio je župnik Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije don Rikardo Lekaj s kojim se razgovaralo o svečanoj proslavi sv. Tome apostola, zaštitnika grada Pule i Pulske biskupije, koja će se održati 3. srpnja.

Na inicijalnom sastanku dogovoreno je da će proslavu zajednički organizirati Pulska biskupija i Grad Pula te da će se nakon mise održati procesija ulicama Grada Pule i prigodni glazbeni program, priopćio je Odsjek za informiranje Grada Pule.