Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića “Nada koja ne postiđuje”

Mostar (IKA)

U Velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru u četvrtak, 7. veljače 2019. godine predstavljena je knjiga “Nada koja ne postiđuje” biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog Ratka Perića, u nakladi Crkve na kamenu Mostar.

O knjizi su govorili vojni ordinarij u RH Jure Bogdan, povjesničar prof. dr. sc. Ivica Šarac s Filozofskog fakulteta u Mostaru, glavni urednik nakladničke kuće Crkve na kamenu prof. sr. Božo Goluža i autor knjige biskup Ratko Perić.

U svojem izlaganju biskup Bogdan kazao je kako je “ova knjiga rezultat temeljitog proučavanja, arhivske građe o blaženima, svjedočanstva sudionika, pobijanja velikih laži o blaženiku i Katoličkoj Crkvi”. Profesor na Filozofskom fakultetu u Mostaru Ivica Šarac rekao je kako “knjiga zalazi puno dublje u problematiku i odgovara na jedinu preostalu pritužbu ili prigovor protivnika Stepinčeva dobra glasa”, istaknuvši kako bi knjiga za autore koji su neznanstveno i neprovjereno pisali o kardinalu Stepincu zaista mogla postati knjiga koja postiđuje. Biskup Perić se u svojem predavanju osvrnuo na povijest Hrvata i na značaj kardinala Stepinca, zahvalivši svima koji su sudjelovali u realizaciji njegove knjige.

Knjiga “Nada koja ne postiđuje” izdana je u povodu 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca, blaženika i mučenika.