Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ratko-peric

Uskrsna čestitka biskupa Ratka Perića

U povodu svetkovine Uskrsnuća Gospodnjega biskup Ratko Perić uputio je vjernicima Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije uskrsnu čestitku koju prenosimo u cijelosti.

Biskup Perić: Crkva je uvijek imala odgovor vjere i razuma na razne životne kušnje

„Povijest Crkve pamti i teže dane, jednako radilo se o ratovima ili kugama. Crkva je uvijek bila otvorena i dostupna – sama od sebe nije se zatvarala i u sebe povlačila! Uvijek je imala odgovor vjere i razuma na razne životne kušnje. To je i danas naš zadatak", istaknuo je mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić u ponovnu obraćanju 21. ožujka svećenicima u situaciji razvoja i opasnosti koronavirusa. Dopis prenosimo u cijelosti.

Središnje euharistijsko slavlje korizmene akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“

U župnoj crkvi sv. Mihovila u Drinovcima u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, na Treću korizmenu nedjelju 15. ožujka slavljeno je središnje euharistijsko slavlje korizmene akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“. Euharistijskom slavlju predsjedao je i propovijedao biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić.

Izravan prijenos nedjeljne mise iz Drinovaca na HKR-u

U Drinovcima u BiH u nedjelju 15. ožujka središnje je euharistijsko slavlje "Tjedna solidarnosti 2020.". Izravan prijenos mise koja počinje u 10 sati emitira se na RTV Herceg Bosne, koja signal ustupa Laudato TV-u, Radiju Mir Međugorje i Hrvatskom katoličkom radiju.

FOTOGALERIJA Stepinčevo u Krašiću

Na 60. obljetnicu mučeničke smrti blaženog Alojzija Stepinca, 10. veljače u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, euharistijsko slavlje predvodio je mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, u koncelebraciji s umirovljenim vojnim biskupom Jurjem Jezerincem te više od pedeset svećenika i više stotina vjernika, župljana i hodočasnika. Na misi su bili i predsjednici Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Sic moritur iustus - Tako umire pravednik

Propovijed biskupa mostarsko-duvanjskoga i upravitelja trebinjsko-mrkanjskoga Ratka Perića, 60. obljetnica smrti bl. kardinala Alojzija Stepinca, Krašić, 10. veljače 2020.

Biskup Ratko Perić služio misu u Krašiću na 60. obljetnicu smrti bl. Alojzija Stepinca

Na 60. obljetnicu mučeničke smrti blaženog Alojzija Stepinca, 10. veljače u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, euharistijsko slavlje predvodio je mostarsko-duvanjski biskup mons. Ratko Perić koji je u homiliji podsjetio na događaje "od 10. do 13. veljače 1960. godine tj. od Stepinčeva posljednjeg izdisaja u župnoj kući u Krašiću do sprovodne mise u katedrali u Zagrebu."

Dan posvećenih osoba u Mostaru

Na blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu, 2. veljače  mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve u popodnevnim satima okupilo se više od stotinu Bogu posvećenih osoba (velika većina bile su redovnice) na duhovnu obnovu i euharistijsko slavlje. Misno slavlje predslavio je i propovijedao mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

1 2 3