Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa Đurići proslavila svetkovinu nebeske zaštitnice sv. Ane

Đurići (IKA)

Župa sv. Ane u Đurićima svečanim misnim slavljima proslavila je u utorak 26. srpnja svetkovinu svoje nebeske zaštitnice, objavljeno je na stranici Kotorske biskupije.

Jutarnju misu u staroj crkvi sv. Ane u Gornjim Đurićima slavio je župnik don Pero Burečić, a prijepodnevnu misu u župnoj crkvi slavio je župnik u Bogdašićima i Lepetanima don Dražen Kraljić. Okupljenim vjernicima u homiliji je uputio riječi ohrabrenja i nade koje proizlaze iz primjera i života sv. Ane. Pozvao je sve da se s pouzdanjem predaju Bogu koji za svakoga od njih ima životni plan, i da vjeruju da će se taj plan i ostvariti ako mu se iskrena srca otvore. Na koncu je sve prisutne preporučio zagovoru sv. Ane.

Večernju euharistiju predslavio je umirovljeni mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, a suslavilo je nekoliko svećenika. Biskup se u homiliji osvrnuo na primjere svetih Joakima i Ane te na Božji dari svakome muškarcu i ženi da imaju želju zasnovati obitelj i podići vlastito potomstvo. Istaknuo je pritom primjer molitve i traženja Božjeg blagoslova za potomstvo roditelja Blažene Djevice Marije, Isusovih djeda i bake.

Pjevanje su predvodili pjevači zbora Župe sv. Nikole iz Cavtata, koji kao hodočasnici i štovatelji sv. Ane te prijatelji mjesnoga župnika, došli u Đuriće sa svojim župnikom don Matom Karamatićem.

Župnik Burečić zahvalio je biskupu i svima prisutnima, a posebno onima koji su aktivno sudjelovali u pripravi proslave svetkovine sv. Ane koju je svima čestitao.