Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Komarica primio veleposlanicu Savezne Republike Njemačke Uebber

Banja Luka (IKA)

Banjolučki biskup Franjo Komarica primio je u srijedu 3. kolovoza u Biskupskom ordinarijatu veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber. Bio je to njezin oproštajni pohod biskupu, budući da uskoro odlazi na drugu dužnost, prenosi TABB.

Biskup i veleposlanica su se tijekom njezina mandata više puta susretali, a jednom prigodom su zajedno pohodili prostorije „Kuće susreta“ Marija Zvijezda i u njoj Europski centar za mir i suradnju.

I ovaj put je bilo najviše riječi o naporima biskupa i njegovih suradnika oko izgradnje pozitivne atmosfere u ovom dijelu BiH – kroz raznovrsne dragocjene projekte koje biskupija provodi za opće dobro.

Zajedno su se osvrnuli i na aktualnu političku i pravnu situaciju u zemlji te na dosadašnje ponašanje glavnih nositelja političke odgovornosti u zemlji i u međunarodnim krugovima suodgovornim za opće stanje u BiH. Složili su se da su međunarodni predstavnici, organizacije i institucije propustili mnoge pogodne prilike da prigodom dodjeljivanja materijalne pomoći domaćim političkim dužnosnicima od njih traže veću odgovornost s obzirom na njihove obveze prema vlastitim sugrađanima, osobito onim desetinama tisuća obespravljenih i žrtava rata.

Veleposlanica Uebber izrazila je nadu da će međunarodni predstavnici, poučeni višestrukim negativnim posljedicama svoga dugogodišnjeg ponašanja, konačno promijeniti svoje ponašanje i prema domaćim političkim dužnosnicima i prema cjelokupnom ovdašnjem stanovništvu i prema naporima svih onih, koji se trude oko općeg napretka zemlje.

Biskup joj je zahvalio za sve ono što je ona osobno učinila u BiH i što je njega pohodila te joj zaželio Božji blagoslov na novoj teškoj dužnosti.