Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić obišao gradilište spomen crkve u Zrinu

Zrin (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u srijedu 13. ožujka gradilište spomen crkve Našašća sv. Križa u Zrinu kako bi se upoznao s dosad izvedenim radovima.

Biskup se u pratnji ravnatelja Zaklade za gradnju crkve u Zrinu mons. Marka Cvitkušića i domaćeg župnika Stjepana Filipca susreo s predstavnikom izvođača radova Stankom Nikolićem koji ih je upoznao s trenutačnim aktivnostima na gradilištu te uvjerio da sve napreduje dogovorenim intenzitetom.

Nakon višegodišnjih administrativnih postupaka i arheoloških istraživanja predviđeno je da glavnina radova bude gotova do subote 14. rujna kada će se obilježiti 76. obljetnica stradanja Zrina i za kada je predviđen blagoslov crkve i otkrivanje ploča s imenima 291 Zrinjana koje su ubili partizani tijekom Drugog svjetskog rata.

Izgradnjom nove spomen crkve Sisačka biskupija odlučila je ponovno vratiti sakralni identitet i važnost povijesnom hrvatskom mjestu i župi Zrin. Zainteresirani koji žele pomoći izgradnju crkve mogu uplatiti novac na račun Zaklade za gradnju župne crkve Našašća sv. Križa Zrinu, Trg bana Josipa Jelačića 9, Sisak, IBAN : HR5823400091510584938, SWIFT: PBZGHR2X.