Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić predvodio proslavu župne svetkovine u Sveticama kod Ozlja

Svetice kod Ozlja (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić predslavio je misu na svetkovinu Male Gospe, u srijedu 8. rujna, u Župi Rođenja Blažene Djevice Marije Sveticama kod Ozlja.

Osim župne svetkovine, župa koju vode pavlini proslavila je i 500 godina od izgradnje prve crkve koju su ondje izgradili Frankopani.

Biskup Košić u homiliji je govorio o vrijednosti rođenja te je istaknuo da je svako začeto dijete dostojno rođenja jer mu je Bog darovao život. Zatim je govorio o veličini Blažene Djevice po kojoj je došao Spasitelj. Ona je uzor Crkvi te sve nas poziva da surađujemo s Bogom da bismo s njom uvijek bili pobjednici, ustvrdio je.

Na kraju slavlja u kojem je sudjelovalo desetak svećenika i mnoštvo naroda, župnik o. Marko Glogović zahvalio je nazočnima te je izrazio nadu da će se dovršiti sadržaji koji nastaju oko svetišta, a ponuda su već sad onima koji se tu rado mole za svoje obitelji po zagovoru Presvete Bogorodice i sluge Božjega Janeza Strašnika, župnika te župe koji je mučenik za vjeru i  dostojanstvo obitelji.