Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pavlini

Pavlini proslavili svetkovinu sv. Pavla Prvog Pustinjaka

U drevnom pavlinskom samostanu na Kamenskom kod Karlovca, pavlini su u ponedjeljak 15. siječnja proslavili svetkovinu sv. Pavla Prvog Pustinjaka, uzora i zaštitnika pavlina, koji upravo od njega uzimaju svoj naziv.

O. Gaudencije Vito Spetić održao predavanje o biskupu Martinu Borkoviću

Doktorand na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu o. Gaudencije Vito Spetić na dvodnevnom znanstvenom skupu „Protector Croatiae“, u povodu 150. obljetnice početka objavljivanja Glasnika svetog Josipa, u petak 10. studenoga u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Karlovcu održao je predavanje o biskupu pavlinu Martinu Borkoviću kao širitelju katoličke pobožnosti s posebnim osvrtom na pobožnost sv. Josipu.

Pavlini dolaze u Altötting

U marijansko svetište Crne Gospe u bavarskom Altöttingu početkom rujna dolaze bijeli fratri pavlini.

“Povijest Pavlinskog samostana u Križevcima”

Iz tiska je izašla monografija “Povijest Pavlinskog samostana u Križevcima” dr. sc. Dejana Pernjaka u izdanju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za znanstvenoistraživački rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

Preminuo pavlin o. Juraj Domšić

Najstariji član Hrvatske pavlinske provincije o. Juraj Domšić preminuo je u četvrtak 29. rujna 2022., na blagdan sv. Mihaela, Gabriela i Rafaela, arkanđela.

1 2