Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Kutleša blagoslovio prostor za molitvu u Sveticama

Svetice (IKA/TU)

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša u nedjelju 14. travnja blagoslovio je prostor „Kutka za dušu“ pri crkvi i samostanu u Sveticama kod Ozlja, objavljeno je na stranici Zagrebačke nadbiskupije.

„Kutak za dušu“ otvorila je Hrvatska pavlinska viceprovincija Marije Kraljice anđela na prijedlog i molbu svetičkog samostana. Tik do tog samostana i drevne frankopanske crkve, nekoliko se godina gradio i uređivao prostor koji se sastoji od tri glavna dijela u kojima su utkane komponente karizme pavlina, poslanje pokreta „za život“ te uspomena na žrtvu svećenika lazarista, ubijena 1947. godine.

Tamo se nalazi spomen-dvorana sluge Božjega o. Janeza Ivana Strašeka (muzej, galerija slika, dvorana za susrete i razna događanja), Zaklon svetog Mihaela arkanđela (mjesto molitve za obitelji) te Marijina misija milosrđa – molitveni prostor Udruge „Betlehem“, posvećen molitvi za djecu u raznim životnim poteškoćama, u trpljenju, bolesti, nemiru, ovisnostima, u nasilju… To je i mjesto molitve (ispovijedi, razgovora, savjeta) roditelja koji nose ranu i muku nakon spontanog ili namjernog pobačaja. Prostor nadopunjuju i drugi vjerski sadržaji, kao na primjer sjenica za molitvu krunice te križni put.