Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić predvodio slavlje krštenja u Ivanić Gradu

Ivanić Grad (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 26. rujna misno slavlje u Župi sv. Petra apostola u Ivanić Gradu i tom je prilikom krstio peto dijete u obitelji Nekich - Miju Luciju. 

Michael Milan Nekich i Vanja r. Majdandžić ponosni su roditelji i Jakova  (12 godina), Hane (10 godina), Mateja (7 godina) i Tome (3 godine). 

U homiliji biskup se osvrnuo na važnost hrabrosti u životu svakog kršćanina. Često smo svjedoci kako su ljudi danas odustali od hrabrosti života, kako u drugim životnim situacijama, tako i u otvorenosti prema životu. Da bi čovjek imao hrabrosti potrebna mu je milost Božja, ali važno je i da ne bude navezan na sebe i svoje ugodnosti, želje i planove, nego da se preda u Božje ruke i daruje mu svoje povjerenje. Bog neće ostaviti one koji ga ljube.

Također, biskup je naglasio kako smo pozvani služiti u poniznosti i davati prednost drugome. Kao što se Isus odrekao božanske slave kako bi se nama približio i bio nam sličan, tako bismo se i mi trebali truditi živjeti za druge i biti im bliski u njihovim potrebama. Na kraju je biskup sve pozvao na molitvu da malena Mia Lucija bude preporođena milošću krštenja za Božji život.

Na kraju misnog slavlja biskup je čestitao roditeljima na hrabrosti i otvorenosti životu te im uručio prigodne darove biskupije. Još je jednom pozvao sve obitelji na odvažnost u rađanju i odgajanju djece koja su budućnost naše domovine.

Ključne riječi:
ivanić grad Košić krštenje