Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kosic

Zemni ostaci Zrinjana položeni u kriptu nove spomen-crkve

Upravo na 76. obljetnicu najvećeg stradanja Zrina, 9. i 10. rujna, kada su godine 1943. partizani razrušili kuće, spalili župnu crkvu Našašća sv. Križa i pobili trećinu žitelja, zemni ostaci Zrinjana, pronađeni na crkvištu srušene župne crkve Našašća sv. Križa prilikom arheoloških istraživanja, položeni su u kriptu nove spomen-crkve.

Više tisuća hodočasnika na slavlju s biskupom Košićem u marijanskom svetištu u Gori

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo svečano je u četvrtak 15. kolovoza proslavljena u svetištu Majke naših stradanja u Gori misnim slavljem koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić koji je prije mise u dvorištu svetišta blagoslovio novopostavljeni kip Marije s djetetom Isusom, rad akademskoga kipara Tomislava Kršnjavija.

Mladifest: Biskup Košić pozvao mlade da budu graditelji svoje budućnosti u Hrvatskoj

Prvi Mladifest u Hrvatskoj, po uzoru na međugorski, održan je od 21. do 23. lipnja u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline pod geslom „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14), a u organizaciji Zajednice Marijine legije iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom, župom Viduševac i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote.

Započeo 13. Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae

Trinaesti Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae otvorio je svoja vrata u subotu 4. svibnja u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini koncertom sopranistice Valentine Fijačko Kobić i orguljaša Alena Kopunovića Legetina na najvećim orguljama u biskupiji, a koje su svoju kolaudaciju imale u prosincu prošle godine.

Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak, 2. svibnja u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje na temu „Završni dokument biskupske sinode i Papina apostolska pobudnica o mladima“ održao je sveučilišni kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. Odilon-Gibenoukpoa Singboa.

Slavlje krštenja u Kravarskom

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 27. travnja u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom misno slavlje tijekom koje krstio Gabrijelu, peto dijete u obitelji Andreje i Jadranka Jerleković.

1 2 3 5