Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kosic

Mladifest: Biskup Košić pozvao mlade da budu graditelji svoje budućnosti u Hrvatskoj

Prvi Mladifest u Hrvatskoj, po uzoru na međugorski, održan je od 21. do 23. lipnja u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline pod geslom „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14), a u organizaciji Zajednice Marijine legije iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom, župom Viduševac i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote.

Započeo 13. Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae

Trinaesti Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae otvorio je svoja vrata u subotu 4. svibnja u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini koncertom sopranistice Valentine Fijačko Kobić i orguljaša Alena Kopunovića Legetina na najvećim orguljama u biskupiji, a koje su svoju kolaudaciju imale u prosincu prošle godine.

Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak, 2. svibnja u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje na temu „Završni dokument biskupske sinode i Papina apostolska pobudnica o mladima“ održao je sveučilišni kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. Odilon-Gibenoukpoa Singboa.

Slavlje krštenja u Kravarskom

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 27. travnja u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom misno slavlje tijekom koje krstio Gabrijelu, peto dijete u obitelji Andreje i Jadranka Jerleković.

Zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije i hodočašće mladih

Četvrto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije i hodočašće mladih u svetište Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću održano je u subotu 27. travnja. Hodočašće kao i svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, rektorom Svetišta fra Robertom Ćibarićem, povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Grbešićem i desetak svećenika.

Otkrivanje i blagoslov spomenika nadbiskupu Josipu Jurju Posiloviću u Ivanić-Gradu

Otkrivanje i blagoslov spomenika nadbiskupu Josipu Jurju Posiloviću održano je u petak, 26. travnja u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu ispred crkve Sv. Petra apostola, a koja svoju ljepotu duguje upravo ovom domaćem sinu, rođenom u Ivanić-Gradu 24. travnja 1834. godine, a umrlom na današnji dan u Zagrebu 1914. godine.

1 2 3 5