Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kosic

Biskup Košić blagoslovio obnovljenu kapelu u sisačkoj bolnici

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u petak 25. studenoga svečano misno slavlje u kapeli Sv. Vinka Paulskog Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić” u Sisku tijekom kojeg je i blagoslovio tu obnovljenu kapelu i novo postavljeni reljef, rad akad. slikara Ivana Novaka, koji prikazuje Mariju pod križem kako u naručju drži Krista.

Križevo u sisačkoj katedrali

Svetkovina Uzvišenja sv. Križa, zaštitnika sisačke katedrale, svečano je proslavljena u ponedjeljak 14. rujna misnim slavljem koje je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem i trideseta svećenika. 

II. mladifest Hrvatska održan u Petrinji

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije i zajednice Marijine legije  u Petrinji se od 11. do 13. rujna održao II. mladifest Hrvatska, pod geslom „Tko je žedan, neka dođe!“

Biskup Košić: Svi su ljudi dobre volje za život

Na početku prvoga „Hoda za život" u Sisku koje se u subotu 20. lipnja održava pod geslom „Za zaštitu svakoga ljudskoga života bez diskriminacije" izjavu za Hrvatsku katoličku mrežu dao je sisački biskup Vlado Košić.

Počela devetnica uoči svetkovine sv. Kvirina

Počela devetnica uoči svetkovine sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i župe sv. Kvirina, kojom se vjernici u bazilici Sv. Kvirina u Sisku duhovno pripravljaju za proslavu svoga zaštitnika, počela je u utorak 26. svibnja svečanim misnim slavljem koje je predvodio biskup Vlado Košić.

Biskup Košić čestitao Ramazanski bajram

Sisački biskup Vlado Košić uputio je u petak 22. svibnja čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću te vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj u povodu Ramazanskog bajrama. 

Leopoldovo u Sisku

Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića svečano je proslavljen u utorak 12. svibnja u istoimenoj kapeli Svećeničkog doma u Sisku.

Pismo biskupa Košića svećenicima i vjernicima

Sisački biskup Vlado Košić uputio je 30. travnja pismo svećenicima i vjernicima svoje biskupije o slavljenju misnih i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme epidemije COVID-19, koje prenosimo u cijelosti.

1 2 3 7